1. Köp 

Vid beställning skickas en bekräftelse att beställning har mottagits av khbooks.se. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Khayyem Books har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund.


2. Priser

I priserna tillkommer moms med 6 % för beställningar inom EU.


3. Frakt 

Frakten tillkommer enligt vikt på beställda böcker. Köp över 20000:- kr är fraktfritt.

Frakt under 2 kg: 80:- kr (Brev)
Frakt över 2 kg: från 150:-kr  till  300:-kr (Företagspaket)

En extra avgift på 120:- kr tillkommer vid leverans till Postbox (box låda).


4. Betalningssätt och villkor

Betalningssättet är mot faktura. Fakturan skickas i samband med leveransen och ska betalas 30 dagar efter fakturans datum. För privatpersoner är betalningsvillkor 10 dagar. Vid utebliven betalning tillkommer 20% dröjsmålsränta.

Vid betalning ange fakturanummer i meddelande fältet. Du hittar din fakturanummer uppe i fakturans högra hörnet.

Aktuellt plusgiro- och bankgironummer för inbetalning till oss:
PlusGiro: 429 25 72-7
Bankgiro: 5456-5627
Norge: DNB: 7877 081 4560

Privatkunder
Privatkunder får ett mejl med information för betalning via Swish.
Beställningen skickas normalt inom två vardagar efter att betalningen har mottagits.


5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 13.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-2 dagar inom Sverige.

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Posten. 


6. Leveransförseningar 

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Om leveransen har inte fullgörs inom 7 dagar var god kontakta oss.


7. Transport 

Khayyem Books AB ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss. 


8. Skadade varor 

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till khayyem[at]telia.com.


9. Reklamationer 

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post khayyem[at]telia.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.   


10. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post khayyem[at]telia.com). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.   


11. Ej uthämtat paket

Du som kund är ansvarig för att den adress du angivit är korrekta. 
Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr plus returfrakten.